sâmbătă, 3 februarie 2007

Richard al III-lea se interzice

Teatrul Bulandra, Regia Cătălina Buzoianu

Un spectacol care poartă câteva amprente specifice ale Cătălinei Buzoianu: costume albe (parodiate în Ţara lui Abuliu), muzică live, plimbare a personajelor prin sală, etc.

Un text de Matei Vişniec mai inteligibil ca altele ale aceluiaşi autor şi cu un fir narativ foarte clar, chiar dacă presărat cu elemente absurde, dar foarte sugestive (de exemplu apariţia mamei şi tatălui morţi dar angajaţi la Securitate).

Între spectacolele de la Bulandra senzaţia mea este că acesta nu e foarte cunoscut, având probabil dezavantajul unei premiere foarte în vară. Dar premiile obţinute îl recomandă.

Decorurile sunt simple, distribuţia foarte echilibrată, iar momentele dramatice alternează cu cele comice. Una peste alta, un spectacol care merită văzut, dar într-o zi când eşti odihnit, pentru a putea fi atent şi a recepta corect textul.

2 comentarii:

andrei manea spunea...

Salut
Sunt abonat la newsletter-ul tau cu piesele de teatru si recunosc ca mi-a placut tare de tot sa vad ca ti-ai facut si blog. Bafta multa si astept muuuulte pareri despre piesele de la teatrele bucurestene. Poate spui cate ceva si despre piesele de la Mic sau Nottara. Andrei... ;)
P.S. Ti-ai luat si un link de la mine pe post-ul de azi !

otrava spunea...

bun site, ador teatrul. citeste teatru versus teatru pe blogul meu. http://bloguluotrava.blogspot.com/